Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Vandaag ben ik in een sportschool in Zwaag.
Ik heb een afspraak met Brenda, pedagoog.

Vol goede moed ben ik begonnen om op deze unieke manier te werken aan mezelf.
Bij de eerste oefening, kwam ik er al achter dat je ademhaling niet vanzelfsprekend gaat. Mede door de opgebouwde spanning in je lichaam, door dingen die je meegemaakt hebt en de dingen die om je heen gebeuren, wordt je ademhaling beïnvloed. Doordat jij de controle over je lichaam hebt kun je dat goed aansturen. Brenda geeft aan dat de mensen onbewust hun ademhaling verkeerd omdoen.

Om dit te ervaren ging ik diverse oefeningen doen, zoals touwtje springen, het slaan tegen de boksbal en slaan tegen een handschoen van Brenda.

Als het spannend wordt dan is het van belang dat je je ademhaling onder controle hebt. Eigenlijk gaat de beste versie van jezelf worden over bewustzijn. Op het moment dat je je bewust bent van je ademhaling, van je houding, van degene die bij je staat, de omstandigheden waar je je in bevindt, heb je de kans om er iets mee te doen.
Je gaat als ware terug naar de basis, even terug naar jezelf. Je hebt dan meer kans om te reflecteren. Als je daarmee aan de gang gaat, merk je dat je veel meer kunt dan je denkt. Je bent ook veel sterker dan je denkt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp