Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Wanneer sluit je iemand buiten? Doe ik dat onbewust? Vragen waar ik tegen  aanloop.

Heel eenvoudig voorbeeld:
Als we nu kijken naar Nederland. Nederland heeft grenzen en die zijn er niet voor niets. Zonder deze grenzen zou Nederland geen Nederland meer zijn. Dan ben je gewoon de wereld. Op de vraag aan mij of ik Nederlander of een wereldburger ben, is mijn antwoord dat ik ten eerste een wereldburger ben en ten tweede een Nederlander. Ik vind het veel belangrijker om wereldburger te zijn.

Waarom denk ik zo? En is het zo dat als je je vooral Nederlander voelt je dan de rest van de wereld buitensluit? Niet echt natuurlijk en toch misschien ook wel?
In deze video verken ik mijn gedachten over dit thema:

Wat vind je van buitensluiten? Ben je bang voor de ander en wil je eigen hachje redden. Of is het: ‘We horen bij elkaar en daar komen wij mee verder’. Dat is het verschil van wel of niet buitensluiten.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp