Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Ieder mens loopt zijn eigen pad.
Je kan moeilijk een waarde oordeel geven over iemand zijn pad. Je kan niet zeggen dat je eigen pad beter of interessanter is dan het pad van een ander.

Maar ook andersom. Je kan niet zeggen dat je eigen pad bijvoorbeeld zwaarder is. Het kan heel verschillend zijn. De een moet zijn beide benen missen en de ander moet worstelen met zijn zelfvertrouwen. Of een ander heeft ouders die hij of zij liever niet had gehad. Weer een ander heeft van zijn of haar wereldouders op veel te jonge leeftijd afscheid moeten nemen.

Iedereen volgt dus een ander pad in het leven. Als je dat beseft dan kan je ook met meer compassie naar je medemens kijken. Hierdoor geef je ook niet zo snel een oordeel over een ander.

Soms is iemand chagrijnig, omdat hij of zij iets heeft meegemaakt in het verleden. Ieder mens heeft een oordeel over een ander, dat is heel normaal, het is heel natuurlijk, het is een beschermingsmechanisme.
Daar is dus niks mee maar het kan je wel belemmeren in je eigen ontwikkeling.
Je zal het eerste oordeel moeten laten varen om ruimte te creëren om tot een ander oordeel te komen. Loop je eigen pad want dat kan alleen jij.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp