Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Geld, contacten, netwerk? Nee, de oplossing is vindingrijkheid en is creativiteit.

Wat is het verschil tussen mensen die alleen dromen om over de wereld te reizen, en mensen die dit daadwerkelijk doen?
Wanneer kies je in jouw leven voor wat je werkelijk wilt? Er is geen tweede kans. Tenminste, ik geloof dat we het in dit leven moeten doen.
Een antwoord kan zijn dat je denkt dat het reizen is wat je graag wil, maar eigenlijk is het wat anders. Want als je werkelijk kiest om je doel te bereiken betekent dat keuzes maken.

Als je aan mensen vraagt wat ze gelukkig maakt dan krijg je als antwoord: “de loterij winnen”. Want dan kunnen ze doen wat ze altijd al wilden. Maar uit onderzoek is gebleken dat de mensen die de loterij wonnen niet gelukkiger zijn maar zelfs een klein beetje ongelukkiger!

Dat maakt het juist interessant. We denken het te weten wat ons gelukkig maakt, maar het is iets anders. En dat is de zoektocht die we allemaal hebben. We schuiven de verantwoordelijkheid in ons leven van ons af, we geven de schuld altijd aan een ander. Het nadeel is dat we geen stappen meer kunnen zetten in ons leven, omdat alles bepaald wordt door de dingen om ons heen.

Maar dat kunnen we veranderen door verantwoording te nemen voor je eigen leven, voor ons eigen succes en voor ons eigen falen!

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp