Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Is vriendschap een keuze? Ja, dat is het zeker!
Je kan kiezen voor je vrienden. Maar heb je dat zelf in de hand. Niet altijd. Via school, via de buren of je werk komen je vrienden je aanwaaien. Het is wel goed om te beseffen dat het een keuze is.
Het is altijd een keuze of je meer aandacht of tijd in de vriendschap steekt. Maar het vervelende is dat de ander dat ook als mogelijkheid heeft. Dat kan soms tot problemen lijden. Jij kan wel veel energie en aandacht besteden aan de ander maar misschien wil die ander dat wel niet of kan dat niet.
Dan besef je dat de ander die keuze heeft. Je kan een vriendschap niet claimen. De andere reden kan zijn dat het niet aan jezelf ligt maar dat de ander op het moment geen ruimte in haar of zijn leven heeft voor een vriendschap met jou. Dit mag geen probleem zijn, want hierdoor heb je meer ruimte voor andere vriendschappen.
Maar is die ruimte er wel dan kan je samen bouwen aan die vriendschap, je bent dan gelijkwaardig aan elkaar. Kijk maar eens goed naar je huidige vriendschappen. Haal je eruit wat je er van verwacht en doet de ander dat ook? Of denk je dat jij meer energie in de vriendschap steekt dan de ander. Bijvoorbeeld jij luistert altijd naar de ander maar als de ander niet wil luisteren naar jou, dan heb je geen gelijkwaardige vriendschap.Maar welke vriendschap vind je gelijkwaardig en wil je heel graag behouden. Als dat duidelijk is dan weet je ook waar je prioriteiten liggen. En dan je ook daarvoor kiezen.

Wie zijn jouw vrienden?

tekst

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp