Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Iedereen heeft een drive in zichzelf om gelukkig te zijn.  Je hoort nooit iemand die zegt dat het zo leuk is om depressief te zijn.

Soms voel je je gewoon ook rot, misschien vind jij jezelf waardeloos. Dat kan natuurlijk heel goed. Dat komt, omdat je dan nog in dat denkkader zit en niet gelooft dat het nog anders kan. Het is namelijk een voorwaarde dat jij jezelf snapt dat de knop om moet. Dat je andere spieren gebruikt, in je hoofd, waardoor je op een andere manier naar dezelfde werkelijkheid gaat kijken.

Ook al zit het vast, je zit er al jaren mee en je weet niet beter. Je weet niet eens meer hoe het anders was. Hierdoor ben je gaan geloven dat het zo hoort en dat het niet anders wordt. En dan loop je dus het gevaar dat je identiteit koppelt aan je gedrag.
Je denkt dan dat je zo bent, je bent zo depressief, je bent zo onzeker, je bent een pessimist.
Maar daar gelooft Vilna van Betten niet in, dat weet ze zelfs 100% zeker.

Als je namelijk gaat geloven dat er ook een optimist, een gelukkiger iemand in je zit en de neurochemische processen daarvoor kan neerleggen dan is er een weg om uit de malaise te komen. De weg zal met vallen en opstaan zijn maar dat is niet erg.
Eerst het acceptatieproces van jezelf doorlopen.
Vanuit dat proces ga je werken en bekijken hoe het anders kan dan de jaren ervoor.
Dat is de sleutel voor het proces, die bepaalde stofjes in je aanmaakt waardoor jij je weer lekker voelt en je weer gelukkiger bent. Dat is toch eigenlijk wat je wilt.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp