Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Hoe vaak geef jij jezelf een compliment?

De meeste mensen geven zichzelf niet veel complimenten.
We hebben er moeite mee, vinden het zelfs een beetje arrogant. Maar draai het eens om, waarom niet. Waarom jezelf naar beneden halen? Je schiet er niks mee op. En arrogantie is een vorm van onzekerheid en heeft niet te maken met complimenten geven.
Complimenten aan jezelf geven heeft namelijk niets te maken met de ander, of jezelf beter vinden dan een ander. Het is de manier om jezelf te accepteren zoals je bent. Je hoeft helemaal niet iets bijzonders te doen om een compliment aan jezelf te geven. Je kan dit namelijk elke dag doen. Ook als het je niet lukt, je hebt het tenminste geprobeerd. En dat is al een compliment waard.
Van Complimenten aan jezelf geven wordt je relaxter. Je komt uit een negatieve spiraal. Oefening baart kunst. Hoe vaker je een compliment aan jezelf geeft hoe beter het gaat. En hierdoor sta je ook positiever in het leven.

Ik ga je uitdagen: Geef jezelf elke dag drie complimenten. In het begin is dat nog moeilijk maar op het eind gaat het lukken en zal je meer stralen in het leven. Ik lees graag in de reacties welk compliment jij vandaag aan jezelf hebt gegeven.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp