Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Hoe vergroot je je zelfvertrouwen? Door met jezelf afspraken te maken en deze ook daadwerkelijk nakomen.
Maar hoe doe je dat?
Stel doelen die je wilt bereiken, maar begin met kleine stapjes, zodat je die afspraak ook na kan komen met jezelf. Als het je lukt om die kleine afspraken na te komen, geeft dat je zelfvertrouwen. Vanuit dat gevoel kun je weer verdere stapjes zetten.
Het geloof in eigen kunnen is versterkt en dat resulteert in meer zelfvertrouwen.

In deze video vind je meer tips rondom afspraken maken met jezelf:

Er is ook een keerzijde, want als je je afspraken niet nakomt, krijgt je zelfvertrouwen een deuk. Kom dus elke afspraak na of maak de afspraak niet.

Tijdens het bereiken van je doelen zal je dingen op je pad krijgen die je niet eerder heb meegemaakt. Je wordt eigenlijk gedwongen buiten je comfortzone te treden. Hierdoor ga je sneller ontwikkelen en jezelf meer ontdekken. Daardoor ga je meer ontdekken wat je wel kan en wat je niet kan.
Doordat je buiten je comfortzone treedt, zal je meer ontdekken dat je sommige dingen makkelijker vindt dan dat je dat eerst had verwacht. Dat vergroot je zelfvertrouwen.
Om meer zelfvertrouwen te krijgen moet je dus de afspraken nakomen en doe dat bij voorkeur aan het begin van de dag, zodat je de rest van de dag nog meer dingen kan doen of gewoon genieten van de dag.
Maar maak doelen die haalbaar zijn, waardoor je zelfvertrouwen wordt vergroot. Dat je weet dat je de wedstrijd zeker kan winnen.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp