Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Je hebt de keuze in je leven om een passief of meer een actief leven te gaan leiden. Veel mensen ‘kiezen’ echter eerder voor passief vermaak (bijvoorbeeld televisie) dan voor actief plezier. Zij laten het leven meer over zich heen komen.

Je kan kiezen om in het leven ‘toeschouwer’ ofwel ‘speler’ te zijn. Kies je voor het ‘toeschouwer-zijn’? Dan draag je weinig verantwoordelijkheid, heb je alle gelegenheid om commentaar te geven en meningen te vormen zoals het spreekwoord: “De beste stuurlui staan aan wal”

Kies je er voor om ‘speler’ te zijn dan sta je opgesteld in het leven. Je pakt verantwoordelijkheid, je gaat meer risico nemen. Het is jouw keuze…. Mijn overtuiging is, dat het doel van het leven is om deelnemer te zijn. Niet om aan de kant toe te kijken.

Laat van je horen
Ben jij altijd degene die het stilst is bij een vergadering omdat je weinig zelfvertrouwen hebt? Ben je bang dat je iets stoms zult zeggen waardoor mensen je zullen veroordelen? Probeer het eens!

Overal ter wereld gaan mensen met weinig zelfvertrouwen op de achterste rij zitten. Dit voorkomt dat ze worden opgemerkt. Wat je doet door op de achterste rij te gaan zitten is dat je zelf eigen zoveel mogelijk onzichtbaar maakt.  Doorbreek die gewoonte door gewoon eens vooraan te gaan zitten. Je neemt meer informatie op en wordt bovendien opgemerkt door mogelijk belangrijke personen. Daarnaast bouw je hierdoor je zelfvertrouwen op en straal je ook meer zelfverzekerdheid uit!

 

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp