Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Je leert je grenzen het best kennen door ze te voelen.
Maak duidelijk aan jezelf “wat is mijn grens?” En “wanneer gaat iemand anders over mijn grens heen?”.

Het is goed om voor jezelf te weten wat je grenzen zijn.
Want dat is voor iedereen anders. De een heeft andere waarden, wensen en bedoelingen in het leven dan de ander. Niks mis mee denk je dan, maar wat als het botst?
Voor veel mensen is dit ingewikkeld, want die durven niet open te zijn over zijn of haar prioriteiten in het leven. Als je continue doet wat de ander wilt en meegaat in zijn of haar gevoel, dan ontwikkel je niet je eigen smaak. Daarom is het belangrijk dat JIJ jouw grens gaat aangeven. Waarom moet je dat doen? Omdat het eigenlijk vergelijkbaar is met landsgrenzen. Het geeft een gevoel van veiligheid. Veilig tussen de grenzen van je eigen land zijn.

 Je raakt uit balans als mensen iets over jou zeggen wat je raakt, kwetst of pijn doet.
Als je op zo’n moment geen NEE of STOP kan zeggen en je grens stelt, dan zie je dat je uiteindelijk verliest. Tenminste het voelt alsof je verliest terwijl de ander gewoon door blijft gaan.
En natuurlijk als ik de ideale wereld schets, kan ik ook bij vervelende, kwetsende mensen mijn eigen waarden behouden, maar weet je: “we zijn mensen, dus dat betekent dat we kwetsbaar zijn.

Dus focus niet op de ander, maar focus op jezelf.
Wat voel jij wanneer de ander over je grens is gegaan? Want een grens trekken voor jezelf begint uiteindelijk bij het voelen ervan.

 Meer over grenzen stellen deel ik met je in onderstaande video.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp