Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Er staat vandaag een mooie dag op mij te wachten. Ik vertrek naar Nieuwegein waar ik een presentatie ga geven in het kader van “leef2day”. Het wordt een dag vol inspiratie! Ik ga het hebben over onderwerpen als: “liefde, geluk, inspiratie en succes. Deze presentatie deel ik ook graag met jou zie de video hieronder.

Ik vertel in deze presentatie o.a. dat ik de wereld mooier wil maken en dat we dit allemaal kunnen. Misschien is bijdragen voorbij ons eigenbelang wel de de kern van een gelukkig leven. En een gelukkig leven begint bij “het erin geloven dat dat bestaat”. Geloof in de wereld om je heen, geloof in de ander, maar leg vooral de nadruk op “geloven in jezelf.”

Ik merk dat wij vaak denken aan de dingen die we niet kunnen, omdat we het nog nooit gedaan hebben. Maar als we het nog nooit gedaan hebben hoe kunnen we dan weten of je het kunt of niet. “Ik ben bang om een fout te maken”, “het moet goed, want anders…”. Perfectie naar jezelf of eigenlijk, jezelf bekritiseren nog voordat je het geprobeerd hebt. Wist je dat het tegenovergestelde van “geloven in jezelf”, ongeloof in jezelf is? Je vertrouwt jezelf niet, waardoor jij jouw doel niet gaat halen.

 

Zelf voel ik een soort van drive om mensen te motiveren in inspireren om te geloven in hun eigen kracht, te kijken naar wat wel kan. Daarom deel ik deze presentatie nu ook met jou. Mogelijk heb je er iets aan. Want geloven in je doel is de motor, wat is dan de benzine? Dat is “geloven in jezelf”. Als je in je gedachten een succes beeld van het doel of van hetgeen dat je wilt doen of bereiken, creëert, dan geeft dat zekerheid. Hoe vaker je dit doet, hoe zekerder je wordt. Wanneer ga ik dus mijn doel bereiken? Als ik zeker ben van wat ik wil. Als je dat bedenkt, ontdek je dat er een wereld voor je opengaat.  

Denk maar aan de leuze van Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus het gaat lukken!”.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp