Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Je bent wat je denkt

Wat er op je levenspad komt, daar ga je niet over. We maken allemaal hele leuke dingen mee. Er worden kinderen geboren, je vindt iemand van wie je heel veel houdt. Er gebeuren ook verschrikkelijke dingen. Mireille vindt het juist interessant hoe mensen verschillend reageren op dezelfde gebeurtenissen. Dat vindt zij de definitie van geluk, het verschil van de reacties. De een geeft het een plekje en gaat weer verder met zijn haar of zijn leven. De ander blijft hangen in de emotie. Terwijl die primaire emotie er lang niet meer is. Jij haalt deze emotie naar boven, niemand anders. Dit is natuurlijk ook bepalend voor je stemming. Het is een kunst, (levenskunst) om de baas te worden over je eigen emoties. Iets wat ik zelf nog steeds niet helemaal kan. Ja ten dele, maar soms zit ook ik gevangen in mijn emoties. Heb ik de vrijheid om in en uit mijn emoties te stappen, of zit ik er in vast? Stap voor stap zorg ik dat ik weer kan ontsnappen uit de emotie-gevangenis.

 

 

Wat vond je van de video?
Ik lees hieronder graag je reactie!

 

Groetjes Steven

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp