Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

Hoe leuk is het om de wereld een stukje mooier te maken met complimentjes.

Je parkeert je auto bij de plaatselijke supermarkt en plakt een briefje op de auto naast je met de tekst: “goed geparkeerd”. Zo eenvoudig is het. Dat mensen die het briefje zien, beginnen te glimlachen als ze het vinden. Het is altijd beter dan een bon krijgen!

Je kan het ook omdraaien. Dat je niet briefjes schrijft voor een ander, maar briefjes schrijft voor jezelf. Dat je aan jezelf schrijf: “Wat zie ik er goed uit vandaag” en dit briefje dan op de spiegel plakt, zodat je elke ochtend wakker wordt, het briefje ziet en met een positief gevoel de deur uitloopt om er weer een mooie nieuwe dag van te maken. Het is begrijpelijk, 1-op-1 voor de spiegel complimentjes geven is lastig, stom en ongemakkelijk. Maar wat nou als je het opschrijft. Schrijf eens 5 positieve dingen op van jou, waarvan jij weet, die passen bij mij, daar word ik blij van. Bijvoorbeeld “Ik ben goed in autorijden, ik ben attent, ik ben goed in leren”. Waar ben jij goed in? Schrijf die op, plak ze op je spiegel en lees deze elke dag. En mocht je nog geen positief beeld over jezelf hebben, dan ga je dat vanzelf krijgen doordat je bezig ben met deze oefening.

Want het is mega gaaf om jezelf te zien groeien, maar is het niet nog leuker om anderen mensen dat complimentje te geven waar zij ook door groeien. Door post-its of lieve sms’jes, brieven of een mooi woordje wat je doet, maken we met z’n allen de wereld mooier.    

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp