Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

4 mei. In Nederland een bijzondere dag op onze kalender. In deze video vertel ik wat de impact van de film Saving Private Ryan op mij is geweest. Deze film gaat over een familie Ryan met 4 broers die alle 4 naar het front gestuurd zijn in Europa in de Tweede Wereldoorlog. Drie van de broers vinden in dezelfde periode de dood. Er is nog 1 broer over, de Amerikaanse regering vindt het te heftig om een vierde brief te moeten gaan bezorgen bij de moeder van de vier broers. Ze besluiten om, in de waanzin van de oorlog, die vierde zoon terug naar huis te brengen.

Als je de film bekijkt en je realiseert je dat die soldaat Ryan, jij of ik kan zijn, de generatie waar wij nu in leven. De krankzinnigheid dat jij je leven geeft voor iemand die je niet kent.

Dat is de missie die al die mensen gekregen hebben die de oorlog ingingen om te vechten voor de vrijheid van mensen die ze niet kenden.

Het ontroert mij telkens weer als ik deze film zie, als de geredde soldaat aan het eind van de film aan zijn vrouw vraagt: Heb ik een goed leven geleefd? Ben ik een goed mens geweest?”

De mooiste manier waarop de mannen en vrouwen die gestorven zijn voor de vrijheid van mij kan eren, is om mijn leven goed te leven.

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp