Ontvang elke week een gratis inspirerende video

Selecteer een pagina

We gaan weer verder met onze missie om de beste versie van jezelf te worden. In deze film hebben wij een gesprek met Judith Webber. Meestal zijn de video’s die we online zetten niet al te lang, vandaag de uitzondering die de regel bevestigd. Deze video bevat bijna het hele gesprek. Dus pak een kop thee en ga lekker zitten…

Wil (of kan) je de video niet helemaal zien dan hier onder een stukje uit de video om te lezen:
De eerste vraag die ik aan Judith stel is: Wat komt er bij je op als ik zeg dat ik de beste versie van mezelf wil worden.
Judith vindt het een prachtig streven. Ze wil dat iedereen zo een streven heeft. Voor haarzelf is dat je 100% jezelf bent. Het is haar missie zelfs. Op dit moment denkt ze dat ze al aardig richting de 100 is. Maar ze zal nooit de 100 halen, denkt ze zelf.
Maar terugkomend op 100% jezelf zijn. Wanneer merk je dat je dat bent? Judith zegt dat het een gevoel is. Zij voelt dan dat zij niet de hele tijd zich moet aanpassen. Ieder mens heeft wel dat aanpassingsvermogen. Bij haar is dat in ieder geval heel groot en gaat vaak automatisch. Het is meer een ontspanning, ze heeft nu het gevoel dat ze tegenover iedereen hetzelfde is. Zoals je mij nu ziet, zo ben ik tegenover iedereen, op het podium, tegenover haar ouders en vrienden. Op een bepaald moment kun je zeggen dat 100% jezelf bent maar of je dat altijd bent is niet te zeggen. Maar wanneer ben je nu jezelf, vraagt Steven aan Judith. Dat is als je ontspannen bent. Ze noemt het een puurheid. Zowel fysiek als mentaal. Je hoeft nergens je best voor te doen. Je hoeft niet te presteren. Het geeft je rust en ontspanning.
Is Judith altijd zo geweest? Nee zeker niet. Zij heeft heel erg haar best gedaan om aan de verwachtingen van andere mensen te voldoen. Dat begint bij je ouders, je bazen, je partners. Maar dan ben je niet jezelf. Je past je steeds aan de wensen van die andere mensen aan. Dat is heel vermoeiend en het tegenovergestelde, je bent dan gespannen.

Het is zeker de moeite waard om de video van Judith te bekijken.

 

FacebookTwitterEmailWhatsApp
FacebookTwitterEmailWhatsApp